Om denna blogg

Den här bloggen har startats för att ge brevbärare som har fått nog av postföretagens angrepp på våra arbets- och anställningsvillkor en egen röst. Bloggen drivs av brevbärare som är aktiva i den gräsrotsrörelse på postkontoren som startats under våren 2011 i Stockholmsområdet. Bloggen är skapad för att förmedla erfarenheter vi gör, rapportera om våra aktiviteter, ge inblick i brevbärarnas situation osv. Vi kommer att länka till artiklar om brevbärarnas situation och om allt annat relaterat som vi vill uppmärksamma brevbärare på.

3 thoughts on “Om denna blogg

 1. Ni har mitt fulla stöd som före detta postanställd. (överpostiljon en gång i tiden). Jag hoppade av Posten i mitten av 90-talet efter bolagiseringen då jag såg framtiden komma i rasande fart vilket skulle bära postarbetet i totalt fel riktning bort från den samhällstjänst och del av sveriges infrastruktur som Posten faktiskt är tänkt att vara när det hela grundades en gång i världen.
  Och detta gick stick i stäv med min åsikt om postens roll i samhället.
  Nu är det ju inte bara brevbärarna som lider, utan just nu faktiskt i första hand den kunniga och erfarna personalen på de olika företagscenterna runt om som trakasseras på olika sätt. Posten försöker med alla medel få bort denna, en av sina största tillgångar med medel som skulle få den mest erfarna inkvisitionsbödel att bli grön av avund. Jag har närstående som just nu är i denna situation, och det är en veritabel skandal.
  Jag anser att nu är det dags inte bara för de anställda inom posten, utan även för allmänheten att säga “Stopp..Det räcker nu.”.
  Under mina sista anställningsår innan jag hoppade av och öppnade eget företag, var jag skyddsombud. Jag frågar mig nu..Var är dessa nu när dom behövs? Det är dags att samtliga skyddsombud visar stake och säger stopp till denna psykiska tortyr Posten (genom sina mellanskitschefer skapar mot de anställda. Skyddsombuden sak är bl.a att se till de anställdas hälsa, och nu kan dom visa sin makt genom att stoppa hela detta genomruttna stinkande skeende. Sätta stopp, genom att utestänga de chefer som försöker tvinga de anställda att skriva på olika papper som strider mot t.ex LAS. Alltså rena olagligheter.
  Det finns personal som gråter uppgivet i omklädningsrummen i smyg, och som känner sig maktlösa. Men INGEN är starkare än varje individ. Och INGEN anställd inom Posten skall finna sig i vad som nu försigår. Det är dags att samtilga sätter klackarna i backen. Tillsammans gör gemensam sak. Slutar muttra i smyg med nävarna knutna i fickorna, utan tar bladet från munnen och säger ifrån. Inte bara på gatorna, utan även på egna arbetsplatsen.
  Vad är postens anställda egentligen rädda för? Att bli av med jobben? INGEN kommer bli av med sina jobb om SAMTLIGA går samman och sätter stopp för sattyget. Ni är starkare än postens ledning. Det är ni som har makten. Det är ju NI säm ÄR Posten. Och INGEN inom företagets ledning kan röra er det minsta hur mycket dom än vill. Ni har lagen på er sida.
  Gå samman nu. Inte bara brevbärare, utan samtliga inom Posten. Vägra dansa efter cheferna pipa. Vägra skriva på några papper om Futurm och annat. Gå inte med på enskilda samtal utan fackliga ombud vid er sida. Säg NEJ. För utan er existerar inte företaget Posten över huvud taget. Se till att postens ledning och de politiker som en gång förordat bolagiseringen och därmed grävt företagets grav allt djupare, får se att utan er stannar Sverige.
  VAR MODIGA!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s