DN om postkaoset i södra Stockholm

Idag tar Dagens Nyheter upp “postkaoset” i södra Stockholm, vilket förstås är ett direkt resultat av orimliga sparkrav och havererade omorganisationer. Då man tyvärr inte publicerat artikeln på nätet, får väl vi göra det istället (se nedan).

Privatpersoner får inte sin post i rimlig tid, om de alls får den, livsmedelsbutiker möter klagomål från kunder som inte får deras reklamutskick och brevbärarna går på knäna. Sekos klubbordförande Peter Ekroth säger att Posten överutnyttjar de anställdas lojalitet och att det inte fungerar i längden. Även Peter Brännström, chef för Produktion, erkänner nu att det inte står rätt till men menar såklart att det beror på att omorganisationen “inte har satt sig”. (Att Brev 2010, som det totalt dödfödda projektet kallas, redan fått överges på kontor som var tidiga med att införa det, talas det tyst om.)

Också i Seko Postens medlemsinformation tas situationen i Söderort upp. Det är “helt oacceptabelt”, man “förutsätter”, “hoppas” och är “djupt oroad” — nåja, man skriver åtminstone inte “snälla Posten” den här gången, men vad hade man tänkt göra åt saken? Förlita sig på arbetsköparens välvilja?

Lägg också märke till vad som inte nämnts i något Seko-utskick. Att DN och andra borgerliga massmedia förbigår arbetarprotester med tystnad är inget att förvånas över, men att majoritetsfacket väljer att ignorera en stor demonstration, mestadels bestående av deras egna medlemmar, är bra märkligt. Inte ska vi väl behöva utkämpa ett tvåfrontskrig? Kom igen, Seko — sluta snacka och använd er styrka!

Klicka på bilden för större version!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s