Brevbäraraktionen i Göteborg höll möte!

För några veckor sedan demonstrerade hundratals brevbärare i Stockholm för bättre arbetsvillkor och arbetsmiljö. Inspirerade av brevbärarna i Stockholm var vi den 24/5  ca: 30 brevbärare från 9 olika arbetsplatser i Göteborg som samlades till ett möte för att diskutera våra arbetsförhållanden och gemensamma problem.  De förändrade rutinerna på Posten efter den stora omorganisering som genomförts präglade samtalen. Men vi har också kamrater på Bring Citymail som har samma problem som brevbärarna på Posten.

Frågor om ökad övertid, dålig arbetsmiljö och sämre samhällsservice kom upp. Vi bestämde att vi måste försöka göra något för att lyfta dessa frågor och att vi måste nå ut till fler brevbärarkontor i Göteborgsområdet.

Kanske kan vi bygga en gräsrotsrörelse som i samarbete med våra fackliga organisationer kan samla brevbärare och postanställda för att göra våra röster hörda?
Vi bestämde tid för ett nytt möte dit vi ska ta med fler arbetskamrater för att planera hur vi ska fortsätta. Mötet blir den 9:e juni kl.19 på Arbetarrörelsens folkhögskola vid Järntorget. Affisch att skriva ut finns bifogad.

Nu ser vi till att varenda kontor där det finns brevbärare finns representerade på mötet den 9e juni! Sprid gärna affischen och ta med dina arbetskamrater till mötet!

Vi har också startat en facebooksida som de som finns där kan sprida till sina kontakter. Se här:
http://www.facebook.com/pages/Brevb%C3%A4raraktionen-G%C3%B6teborg/225373074139578

Välkommen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s