En dag kvar: Lite information om demonstrationen.

Med bara en dag kvar är vi bakom Brevbäraraktionen fulla av förväntan. Inte bara talar de flesta prognoser om fint väder. För många av oss postisar ska ska det dessutom bli befriande att tillsammans få skrika ut vår frustration, att äntligen få protestera så att det hörs. Vi hoppas att alla ni som sagt att ni ska komma verkligen gör det, och att ni som kanske ska komma bestämmer er och kommer ni med!

Lite kort info om demonstrationen: Vi kommer alltså att samlas på Rysstorget/Södermalmstorg på Slussen, utanför t-bane-ingången. Där blir det några tal från några av oss bakom Brevbäraraktionen, och lite uppvärmning med slagord innan avmarsch.

Sedan gör vi ett varv på Södermalm: Det blir Hornsgatan upp till Mariatorget, Swedenborgsgatan upp till Fatbursparken, över Medborgarplatsen, och sedan Götgatan tillbaka till Slussen. Väl framme hålls några avslutande tal och stödappeller.

Vi har under veckan som gått suttit och filat lite på slagord som vi kommer köra imorn. Vi kommer att ha ett antal megafoner och målet är så klart inte en tyst sorgemarsch: Tvärtom ska vi se till att våra röster hörs ordentligt på gatorna! Så medta gärna en vattenflaska för att underlätta stämbandens arbete imorn.

Ekonomisk insamling: Vi bakom Brevbäraraktionen har haft mycket utgifter för allt kring demonstrationen. Vi har fått lite ekonomiskt stöd från solidariska organisationer, men mycket har vi fått ta ur våra egna fickor. För att kompensera för det, och för att bygga upp en liten buffert för det kommande arbetet kommer vi samla in frivilliga bidrag på demonstrationen imorn. Ta gärna med en slant och lägg i våra bössor.

För alla er som vill arbeta med oss bakom Brevbäraraktionen när vi fortsätter och tar nästa steg: Framme vid talscenen kommer vi att ha ett bord med kontaktlistor. Skriver man upp sig där blir man definitivt inbjuden till nästa möte.

Sist men inte minst: Det ska bli himla kul imorn, tack för allt stöd till er som uppmuntrat, från er som bidragit på olika sätt, allt engagemang från brevbärare, till alla arbetskamrater som gett bidrag till oss så att vi hade råd. Det här är bara början, och det gjorde vi bra! Nu ses vi imorn och ger järnet!

Advertisements

2 thoughts on “En dag kvar: Lite information om demonstrationen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s