Peter Brännströms budskap till brevbärarna: “Man kan se det som att vi bara har en väg att gå – nedåt.”

I veckans nummer av ETC skriver Jonna Sima om  hur Posten har kringgått Lagen om anställningsskydd i samband med varslandet av 80 anställda på Tomteboda-terminalen. Läs artikeln här. Brevbärar-aktionens demo den 14 maj nämns i artikeln. För dig som missat vårt stöduttalande till terminalarbetarna så finns det här.

För övrigt noterar Brevbärarbloggen att Peter Brännström, den högst ansvarige på Posten för genomdrivandet av nedskärningsorganisationen Brev 2010, har avsevärda problem när han ska kommentera Postens hanterande av stämningen hos brevbärarna. På ETC-journalistens fråga om detta svarar han:

“– Det är viktigt för oss att skapa en framtidstro (!). Vi är drabbade av stora volymfall på grund av kunders ändrade mönster. Det maskinella tar över mycket av det manuella arbetet. Man kan se det som att vi bara har en väg att gå – nedåt.”

Tack Peter Brännström, nu känner vi hoppet i våra trötta brevbärarkroppar.  Men ändå, vid närmare eftertanke – Nej tack! Vi är trötta på att “gå nedåt”, trötta på att behandlas som slit och släng-varor av Postens ledning! Nu börjar vi sparka uppåt istället. Det är nog nu! ALLA POSTANSTÄLLDA – DELTA I DEMONSTRATIONEN/BREVBÄRARAKTIONEN LÖRDAG 14 MAJ!

Advertisements

One thought on “Peter Brännströms budskap till brevbärarna: “Man kan se det som att vi bara har en väg att gå – nedåt.”

  1. Pingback: När anställda demonstrerar är något fel.. « Samuel Sandberg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s